Eveniment

A căzut securea şi la Deutsche Bank: Cea mai mare bancă germană a tăiat 70% din cheltuielile cu consultanţii externi

A căzut securea şi la Deutsche Bank: Cea mai mare...

Autor: Ştefan Stan

20.06.2024, 10:48 12532

Deutsche Bank a redus cu 70% cheltuielile cu consultanţii externi în cadrul băncii sale private, în timp ce divizia încearcă să devină mai profitabilă, după un proiect IT eşuat anul trecut, scrie FT. 

Sub conducerea noului şef al băncii private, Claudio de Sanctis, care l-a înlocuit pe Karl von Rohr în urmă cu un an, divizia a redus drastic cheltuielile cu consultanţii externi, punând capăt unor proiecte care implicau Boston Consulting Group (BCG) şi alte firme de servicii profesionale, potrivit unor persoane familiare cu detaliile. Oamenii au adăugat că unitatea şi-a redus cheltuielile cu consultanţii cu o sumă de două cifre de milioane de euro.

"Lucrul cu consultanţi externi poate fi văzut ca o cale de ieşire uşoară", a declarat de Sanctis pentru Financial Times: "Dacă aveţi o problemă, apelaţi la un consultant care o va rezolva pentru dumneavoastră".

"Trebuie să ne aducem cunoştinţele noastre de experţi ... pentru a ne rezolva singuri problemele recurente", a spus el, adăugând că bugetele mai mici pentru consultanţă sunt aici pentru a rămâne.

Banca privată a Deutsche se luptă de mult timp cu costuri ridicate şi profitabilitate slabă. Deşi a generat 33% din veniturile creditorului în 2023, a fost responsabilă pentru doar 19% din profiturile înainte de impozitare.

În ultimii ani, fiecare euro de venit generat de banca privată a implicat aproximativ 80 de cenţi în costuri. La începutul anului 2022, von Rohr a promis că va reduce această cifră la 60-65 de cenţi până în 2025, dar la sfârşitul anului trecut, raportul costuri-venituri a rămas la 81%.