Eveniment

Business MAGAZIN. Cine este Diana David şi cum a ajuns să conducă operaţiunile SAP România

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.06.2024, 19:00 863

Cu o carieră de două decenii la activ, în doar cinci ani Diana David a reuşit să ajungă la cârma SAP România, companie căreia i se alăturase în 2018. Ce atuuri au ajutat-o să depăşească provocările apărute pe fondul celor mai recente crize şi să urce până în vârf?

Simt că ultimii ani au fost darnici cu mine în ceea ce priveşte lecţiile primite. În primul rând, am învăţat că în orice demers personal, dar şi de business, calităţi precum empatia şi iubirea faţă de oameni sunt esenţiale pentru a asigura liniştea şi succesul celor implicaţi”, spune Diana David, managing director al SAP România, subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business cu acelaşi nume, unul dintre cei mai puternici jucători europeni din industria de tehnologie, cu afaceri de peste 96,8 mil. euro în 2021 (ultimul an pentru care există date publice), plus 10% faţă de anul precedent.

Cinci ani până în vârf

Diana David s-a alăturat echipei SAP România în 2018, odată cu preluarea rolului de key account manager pentru sectorul public. Trei ani mai târziu, mai exact în vara lui 2021, ea a fost numită la cârma operaţiunilor subsidiarei locale ale companiei. „Cred că provocările care vin cu preluarea unui rol de director general se aseamănă, la bază, cu tranziţia către orice rol nou – vorbim despre o schimbare la care trebuie să te adaptezi. Încă de la început, focusul meu a fost pe oamenii noştri, fără de care SAP România nu ar fi putut ajunge unde este astăzi”, a spus Diana David.

Astfel, la început s-a preocupat foarte mult întrebându-se ce tip de lider îşi doreşte să fie pentru cei 810 angajaţi care lucrează în cadrul companiei. „Am pornit cu paşi mici, stabilind cu mine însămi că scopul principal este să mă raportez la angajaţii noştri la fel cum îmi doresc ca oamenii din jur să se raporteze la mine. Cu timpul, am văzut că este esenţial să îmbunătăţesc genul de relaţie de muncă în echipă, din nou, prin paşi simpli şi puterea exemplului. Am promovat adoptarea unei atitudini empatice, care în timp a contribuit la atingerea obiectivelor noastre.”

Business MAGAZIN. Cine este Diana David şi cum a ajuns să conducă operaţiunile SAP România