Eveniment

Business MAGAZIN. Life is Hard: Cum influenţează AI, IoT, Big Data şi angajaţii preţul acţiunilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei

23.06.2024, 16:00 256

Acţiunile Life is Hard, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, au crescut cu 55% în ultimul an, ajungând la mijlocul lunii martie 2024 la un maxim istoric, de 2,83 lei. Cifra de afaceri a crescut cu peste 23% (43,9 milioane lei), EBITDA a avut o dinamică mult mai mare, marcând un plus de peste 65% (11,56 mil lei). Compania a derulat o nouă emisie de obligaţiuni, cu dobândă de 10%, pentru a finanţa o viitoare achiziţie.

 

Achiziţii, consolidare, integrarea AI în business sunt direcţii strategice în dezvoltarea Life is Hard (LIH), care a marcat plusuri de 23% a cifrei de afaceri şi respectiv 65% ale EBITDA, în 2023. Până pe 15 aprilie, compania a derulat o emisiune de obligaţiuni, cu o dobândă de 10%, scopul fiind atragerea de resurse pentru finanţarea unui nou proces de achiziţie strategică. „Prin această emisiune avem în plan construcţia unui parteneriat strategic ce va fi realizat prin investiţia într-o companie cu un profil similar. Valoarea acestei investiţii este estimată la 2 milioane euro, iar în Adunarea Generală a Acţionarilor, programată pentru 29 aprilie 2024, solicităm acţionarilor o suplimentare a acestui buget cu încă 1 milion de euro. Finanţăm toate aceste demersuri strategice folosindu-ne de mecanismele pieţei de capital pentru a da şansa tuturor celor care vor să ne fie alături să facă parte din povestea LIH, pe care vreau să o scriem împreună”, afirmă Cătălin Chiş, CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Life is Hard S.A.

Tot el adaugă că viitoarea achiziţiei se încadrează în strategia de creştere a LIH demarată în 2021, a cărei validitate a fost certificată prin rezultatele financiare solide ale ultimilor trei ani.

Cum influenţează AI, IoT, big data şi angajaţii preţul acţiunilor