Eveniment

Gigantul Novo Nordisk construieşte o nouă mega-fabrică de 4,1 mld. de dolari în SUA, pe o suprafaţă de 130.000 mp, pentru a produce Ozempic, medicamentul pentru diabet, dar care a ajuns celebru pentru slăbit. În România, Novo a anunţat că va retrage de pe piaţă Ozempic din cauza unor probleme de preţ

Gigantul Novo Nordisk construieşte o nouă mega-fabrică...

Autor: Ştefan Stan

25.06.2024, 14:41 389

Novo Nordisk intenţionează să investească 4,1 miliarde de dolari într-o altă fabrică din SUA, investind mai mulţi bani în cea mai mare piaţă a sa, pe fondul nemulţumirii în creştere cu privire la costul medicamentelor sale pentru obezitate şi diabet.

Proiectul din Clayton, Carolina de Nord, va dubla amprenta de producţie a companiei în SUA, adăugând 1,4 milioane de metri pătraţi de spaţiu pentru etapele finale de producţie în care medicamentele Novo sunt umplute în stilouri injectoare şi pregătite pentru consumatori. Facilitatea va adăuga 1 000 de locuri de muncă, a declarat luni producătorul danez de medicamente.

Noua operaţiune - care va dubla prezenţa fizică a companiei în stat - se va ocupa de producţia aseptică şi producţia finită.

"Ne-a luat un secol să ajungem la 40 de milioane de pacienţi, dar prin această extindere şi investiţii continue în producţia noastră globală, construim capacitatea Novo Nordisk de a servi în viitor alte milioane de oameni care trăiesc cu boli cronice grave", a declarat CEO-ul Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen.

Novo Nordisk retrage de la 1 august Ozempic de pe piaţa românească, în urma neajungerii la un acord cu autorităţile de reglementare privind preţul. Ozempic, un medicament pentru diabet, a ajuns vedeta la nivel mondial, fiind folosit pentru slabit

Ozempic, unul dintre cele mai cunoscute medicamente pentru diabet, va ieşi de pe piaţa românească după ce discuţiile între producătorul Novo Nordisk şi autorităţile locale nu s-au finaliza, subiectul fiind preţul.

Ozempic este pe lista medicamentelor compensate, iar potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, preţul pe ambalaj pentru Ozempic 0,25 mg este de 460 lei, pentru varianta de 0,5 mg fiind de 1.241 lei.

Deşi este folosit pentru diabet, în ultimul an s-a descoperit la nivel global că are efecte şi în reducrerea greutatii corporale, iar în aceste condiţii face furori în întreaga lume, mai ales pe piaţa americană.