Eveniment

Iliescu: Experimentul Băsescu va duce la alegerea preşedintelui de către Parlament

19.12.2010, 13:50 164

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, la emisiunea"După 20 deani", difuzată duminică de ProTV, că "experimentul" TraianBăsescu va duce la modificarea Constituţiei în sensul alegeriipreşedintelui de către Parlament, informează Mediafax.

Iliescu a afirmat la ProTV că declaraţia făcută de TraianBăsescu potrivit căreia prima Constituţie după 1990 a fost "dupăchipul şi asemănarea" liderului PSD a constituit "o aprecierefăcută cu uşurinţă".

"Aş putea să-i replic în acelaşi fel. Ce ar fi dacă ar fi dupăchipul lui Băsescu această Constituţie? În orice caz, experimentullui Băsescu cred că va duce probabil la o modificare pe care osusţineau cândva liberalii, anume ca preşedintele să fie ales deParlament", a spus fostul preşedinte.

Iliescu a apreciat că climatul politic s-a deteriorat în ultimiiani, în lipsa dialogului politic şi l-a identificat pe TraianBăsescu drept "principalul vinovat". Citiţi mai multe despredeclaraţiile făcute de Ion Iliescu în cadrul emisiunii "După 20 deani" pe www.mediafax.ro.