Eveniment

Miza alegerilor din Franţa este mai mare ca oricând: Alianţa de stânga vrea să crească nivelul maxim al impozitului pe venit la 90%, să crească salariile bugetarilor cu 10%, subvenţiile pentru locuinţe cu 10% şi să readucă vârsta de pensionare la 62 de ani, de la 64 cât a majorat-o Macron

Miza alegerilor din Franţa este mai mare ca oricând:...

Autor: Ştefan Stan

24.06.2024, 10:06 1874

Alianţa de stânga din Franţa ar creşte rata maximă a impozitului pe venit la 90% dacă ar prelua guvernarea în urma alegerilor legislative care se vor desfăşura până la 7 iulie, potrivit Bloomberg. 

Eric Coquerel a furnizat această cifră într-un interviu acordat postului de televiziune Cnews, afirmând că propunerea Noului Front Popular ar fi acceptată de instanţele franceze şi nu ar fi considerată confiscatorie, deoarece ar avea un impact doar asupra celei mai mari părţi din venitul unui contribuabil.

Noul Front Popular a declarat că, dacă va fi ales în urma alegerilor parlamentare anticipate în două tururi, la 30 iunie şi 7 iulie, primele sale măsuri vor include anularea reformelor preşedintelui Emmanuel Macron privind pensiile şi renunţarea la creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani în 2023.

De asemenea, se urmăreşte creşterea imediată cu 10% a salariilor din sectorul public şi creşterea cu 10% a subvenţiilor pentru locuinţe, precum şi gratuitatea prânzurilor, a rechizitelor şi a transportului şcolar.

Cheltuielile suplimentare din acest an ar urma să fie compensate de un impozit pe super-profiturile companiilor, care ar genera 15 miliarde de euro (16,03 miliarde de dolari). Restabilirea unui impozit pe avere pentru cei bogaţi ar trebui să genereze, de asemenea, 15 miliarde de euro.