Eveniment

O medalie de aur şi 5 de argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

O medalie de aur şi 5 de argint pentru România la...

Autor: Cosmin Pirv

29.06.2024, 09:21 21

O medalie de aur şi cinci de argint au obţinut elevii români care au participă în aceste zile, în Antalya, Turcia, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cei 6 elevi români care au participat la olimpiadă au obţinut o medalie de aur şi cinci medalii de argint.

Medalia de aur a fost obţinută de Tudor Chelaru, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, iar medalii de argint le-au revenit elevilor: David Mathe, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureş, Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Naţional Iaşi, Rareş Drăguşanu, clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, şi Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Spectrum” Constanţa.

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, Bucureşti – deputy leader. Profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoţit delegaţia României în calitate de observator A.

„Felicitări elevilor pentru performanţele deosebite, părinţilor pentru sprijinul necondiţionat şi cadrelor didactice pentru îndrumare şi pregătire!”, a transmis Ministerul Educaţiei.

La competiţia care se încheie duminică participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – ţări membre oficiale ale competiţiei, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croaţia, Franţa, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan – ţări invitate. Ca ţară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.