Eveniment

Pepsi si-a trecut operatiunile pe platforme SAP

15.06.2004, 00:00 16

Producatorul de aplicatii software pentru afaceri SAP a castigat un important contract de la PepsiCo, care vrea sa isi standardizeze activitatile de distributie, livrare, planificare, relatiile cu clienti, lantul de furnizori, precum si managementul produselor din stoc.
Pepsi a mers in contra curentului din piata, alegand o familie de produse SAP care are la baza aplicatia NetWeaver, in loc sa implementeze aplicatii diferite pe fiecare computer si sa foloseasca apoi alte sisteme de integrare. "Ne vom creste astfel eficienta si productivitatea", a apreciat Indra Nooyi, presedinte si director financiar (CFO) al PepsiCo.
Implementarea va dura mai multi ani, iar valoarea contractului nu a fost facuta publica. SAP lucreaza in acest moment la identificarea prioritatilor legate de implementare, pentru ca procesul sa mearga cat mai rapid. Producatorul german SAP are o legatura foarte buna cu industria bunurilor de larg consum, iar cel mai recent mega-contract a fost cu producatorul de cosmetice Dial, care a investit 45 de milioane de dolari pentru managementul automatizat al afacerilor.