Eveniment

Unde ajung datele din ChatGPT? Open AI l-a luat în boardul de directori pe fostul şef al securităţii naţionale din SUA

Unde ajung datele din ChatGPT? Open AI l-a luat în...

Autor: Ştefan Stan

19.06.2024, 13:40 122

OpenAI l-a numit în consiliul său de administraţie pe Paul M. Nakasone, general în retragere al armatei americane şi fost şef al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), a anunţat joi compania.

Nakasone, care a fost nominalizat la conducerea NSA de fostul preşedinte Donald Trump, a condus agenţia din 2018 până în luna februarie a acestui an. Înainte de a părăsi NSA, Nakasone a scris un articol de opinie în care susţinea reînnoirea Secţiunii 702 din Legea privind supravegherea serviciilor de informaţii externe, programul de supraveghere care a fost în cele din urmă reautorizat de Congres în aprilie.

OpenAI spune că Nakasone se va alătura Comitetului său de siguranţă şi securitate, care a fost anunţat în luna mai şi este condus de directorul general Sam Altman, "ca o primă prioritate". Nakasone va "contribui, de asemenea, la eforturile OpenAI de a înţelege mai bine cum poate fi folosită AI pentru a consolida securitatea cibernetică prin detectarea şi reacţia rapidă la ameninţările de securitate cibernetică".

Plecările recente legate de siguranţă la OpenAI includ co-fondatorul şi cercetătorul şef Ilya Sutskever, care a jucat un rol cheie în concedierea şi eventuala destituire a lui Sam Altman în noiembrie, şi Jan Leike, care a declarat pe X că "cultura şi procesele de siguranţă au trecut pe locul doi în faţa produselor strălucitoare".