Politică

Cum văd doi foşti preşedinţi români scandalul Cablegate

Cum văd doi foşti preşedinţi români scandalul Cablegate
04.12.2010, 13:42 28

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu a comentat pentrugândul, dezvăluirile noului episod "Cablegate" - interesul SUApentru "piaţa" politică din România, cu privire la datelebiometrice ale liderilor politici, relaţiile între aceştia, precumşi relaţiile lor cu liderii ruşi.

"Aceste noi informaţii denotă mentalitatea de mare putere a SUA,care caută să obţină informaţii complete din toate coloniile lor" adeclarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă se referă în acest context la România ca la ocolonie a Statelor Unite, fostul preşedinte a afirmat că "aceastaeste o rotiţă într-un mecanism pe care ei vor să-l controleze".

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a comentat,la rândul său, pentru gândul, dezvăluirile apărute în noul episodal "Cablegate", referitoare la interesul SUA pentru activitateapolitică din România, relaţiile între politicieni, precum şirelaţiile lor cu liderii politici sau diverşi oameni de afaceri dinRusia. Citiţi mai mult despre cum văd doi foşti preşedinţi româniscandalul Cablegate pe www.gandul.info