Politică

Ion Iliescu la ora mărturisirilor: Primul sărut, prima beţie, nunta şi prima navetă săptămânală

Ion Iliescu la ora mărturisirilor: Primul sărut, prima beţie, nunta şi prima navetă săptămânală
21.07.2011, 20:19 1145

Fostul preşedinte Ion Iliescu a rememorat, în emisunea"Poveştirile adevărate", transmisă, joi, de Acasă Tv, un episod dinanii studenţiei, când, la ziua unui coleg, a fost "făcut praf" deun pahar de lichior de trandafiri, el arătând că acesta a fostsingurul "experiment" de acest fel din viaţa sa, informeazăMediafax.

"Am avut o singură experienţă de acest gen. Eram student, încă nuînvăţasem limba rusă şi ruşii, foarte amabili şi foarte prietenoşi- era ziua de naştere a unui coleg de cameră şi, mă rog, ca ruşii,cu stacana de vodcă, şi apoi unul de lichior de trandafiri care m-afăcut praf. Eram şi la etajul 5, ei după ce am terminat masa auplecat să se aeriseasca. Eu n-am coborat, mi-a fost greu să ajungla capătul culoarului unde erau chiuvetele să mă spăl pe faţă", aspus Iliescu.

Fostul şef de stat a precizat că acesta a fost singurul experimentde acest gen, că soţia sa, Nina, nu l-a văzut atunci şi că, a douazi, a mers şi a cumpărat un borcan cu murături de cincilitri.

"Ea era în alt cămin. Ulterior am căpătat o cameră împreună, eramîn cartiere diferite. Era înainte de căsătorie. Deci a fost unsingur experiment în viaţă când am
fost şi eu beat. A doua zi eram înnebunit după ceva acru, m-am duspe la bufetele din clădirea institutului, n-aveau nimic acru. M-amdus la un magazin alimentar, văzusem nişte borcane cu murături, amvăzut unul mare, de cinci litri, l-am luat acasă, dar erau tratatealtfel, nu cu sare", a povestit Ion Iliescu.