Politică

Petre Roman cauta voturi si in lumea virtuala

26.06.2003, 00:00 40

Senatorul PD Petre Roman, fost presedinte PD si fost prim ministru, a marcat ieri o premiera in viata politica romaneasca: el si-a lansat un site personal pe net. Asa cum cum poti afla amanunte despre congressmani americani de pe site-urile personale, lumea va putea afla de astazi amanunte despre Petre Roman, la adresa www. petre roman.com.
In Romania toate institutiile statului sunt reprezentate pe Internet. Mijloacele de informare electronica au impus aceasta schimbare de optica in timp relativ scurt: aproximativ doi ani. Astfel au ap-rut site-urile guvernului, prezidential, ale serviciilor secrete, ministerelor. Sunt site-uri ale institutiilor insa, nu personale. Site-ul senatorului PD Petre Roman este gandit pentru a reprezenta o singura persoana: pe titular. Fotografiile de deschidere ni-l arata pe fostul presedinte PD, in ipostaze din primii ani postrevolutionari. Singura persoana care i se alatura in cadru nu este actualul presedinte PD ci presedintele Ion Iliescu. "Sero sed serio", explica Petre Roman, printr-un dicton roman, cum s-a intamplat sa-si lanseze site-ul: "mai tarziu, dar in deplina sinceritate". Neasteptat, site-ul nu are decat doua optiuni: limbile romana si engleza. Franceza lipseste din menu. Site-ul are mai multe categorii: un index, unde este formulat crezul politic al lui Petre Roman (autentificat de semnatura personala), un istoric, biografia, lista initiativelor legislative la care a participat senatorul, lista cartilor publicate, fotografii. Site-ul include o serie de interviuri recente ale senatorului Petre Roman si care intaresc nota individualista a site-ului. Intr-una din precizarile din iunie 2003, in cateva cuvinte, Petre Roman sintetizeaza relatia sa cu Traian Basescu: "Pentru Traian Basescu, partidul nu conteaza, este un instrument pe care il pune in buzunar". Petre Roman precizeaza  ca plecarea sa din PD nu este o solutie viabila. Site-ul permite comunicarea on line cu senatorul PD, prin mail-uri.



DECLARATIE DE AVERE PE INTERNET
Subsemnatul Petre V. Roman, avand functia de senator in Parlamentul Romaniei, declar, pe propria raspundere, ca impreuna cu familia am urmatoarea avere:
IMOBILE:
1.Terenuri agricole: Nu
2. Terenuri intravilan: 1350 mp in zona Cumpatu (Sinaia)
3. Locuinte: 1/3 din apartament de 185 mp cu garaj pe Blvd Dacia (mostenire a sotiei de la parinti)
EFECTIVE DE ANIMALE SI PASARI Nu
ACTIVITATI COMERCIALE Nu
BUNURI MOBILE
1. Tablouri: Patrascu - 1; Baba - 1; Mutzner - 1; Piliuta - 1; Sabin Balasa - 1; Ilfoveanu - 1; Grant - 1; alte tablouri moderne fara valoare deosebita.
2. Mobilier de arta: un Neccessaire secession; mobila de birou si sufragerie stil florentin de la inceputul sec.XX (mostenire de la parinti)
3. Colectii artistice sau obiecte de mare valoare: Nu 4. Depozite in valuta in strainatate:
Cont bancar Barklay's Bank - Spania, 12,000 EURO 5.
5.Depuneri in tara:
Cont Bancar BRD Bucuresti 4,000$
6. Autovehicule, autoturisme,etc: Renault Scenic, 2002
7. Obiecte si bijuterii pretioase: bijuterii personale din familie (bratara, inele, cercei) plus bijuterii dobandite in ultimii 25 de ani in greutate totala de 120 grame aur.
8. Alte bunuri: aparatura electronica obisnuita (televizor, CD-player)
Prezenta declaratie constituie act public si raspund, conform legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor.
9 octombrie 2002 - in baza legii 115/1996.
oana.iurascu@zf.ro