Profesii

Genesis Property: 8 din 10 angajaţi spun că relaţia cu managerii contează în decizia de a lucra mai des de la birou

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Autor: Cristina Bellu

27.06.2024, 11:07 87

Peste 84% dintre angajaţii Gen Z spun că evoluţia în carieră este mai rapidă pentru cei care lucrează mai mult de la birou, comparativ cu cei care lucrează de acasă, în timp ce aproape 82% dintre angajaţii de toate vârstele consideră relaţia cu managerii importantă sau foarte importantă atunci când iau decizia de a lucra mai multe zile de la birou, arată un sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 de respondenţi la nivel naţional.

„Tot mai mulţi angajaţi înţeleg acum că biroul este esenţial pentru dezvoltarea lor, atât profesională, cât şi personală. Comunicarea directă cu echipa le permite să înveţe mai rapid, să acumuleze experienţă şi să avanseze în carieră”, spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Potrivit sondajului, aproape 60% dintre angajaţii Gen Z au aşteptarea ca managerii să susţină în mod eficient atât dezvoltarea profesională, cât şi personală a oamenilor din echipă. Un procent similar se regăseşte şi la cei care vor să lucreze cel puţin 3 zile de la birou în acest an.

În perioada în care au lucrat integral sau majoritar de acasă, aproape jumătate dintre angajaţii Gen Z spun că au pierdut conexiunea cu echipa, mai mult de o treime au simţit lipsa socializării cu colegii şi managerii, iar peste un sfert susţin că evoluţia lor profesională a fost încetinită de acest mod de lucru. Aproape 64% consideră că este nevoie de cel puţin 3 zile de lucru la birou pe săptămână pentru a stabili o relaţie bună cu colegii şi cu managerii.

Dacă şi-ar schimba jobul, mai mult de 50% dintre respondenţi şi-ar dori o echipă unită, care colaborează în activitatea de zi cu zi, iar peste 47% ar vrea un mod de lucru flexibil şi autonomie în activitatea lor. Referitor la motivul pentru care şi-ar schimba jobul în 2024, peste 40% dintre angajaţii Gen Z ar dori un sistem de lucru hibrid, iar aproape 22% şi-ar dori o echipă mai unită, ai cărei membri ştiu să colaboreze mai bine unii cu ceilalţi.

Sondajul Genesis Property a fost desfăşurat în martie 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.