Profesii

Managerii bancilor, sfatuiti sa fie mai atenti cu angajatele

16.01.2006, 18:39 16

Analistii considera ca acuzatiile de hartuire sexuala, de excludere a femeilor de la intalniri cu clienti importanti, de privilegii acordate barbatilor nu sunt noi, dar ca managerii bancilor ar trebui sa acorde o mai mare importanta proportiei de femei in numarul total al absolventilor de invatamant superior.

Printre problemele de ordin economic pe care le-ar putea avea institutiile de credit in cazul in care nu vor remedia problema ar putea fi plata unor sume importante pentru despagubiri, costurile de oportunitate generate de pierderea unor angajati capabili si cele legate de pierderea de imagine in fata clientilor. Angajatorii au inceput sa studieze problema discriminarilor dupa ce mai multe banci au fost actionate in instanta pentru astfel de probleme si le-au fost solicitate despagubiri in valoare de miliarde de dolari. Recent, mai multe angajate al bancii Dresdner Kleinwort Wasserstein au dat in judecata institutia pentru discriminare si au cerut despagubiri de 1,4 mld. dolari.

Potrivit lui Pascale Alvanitakis-Guely, unul dintre membrii conducerii bancii americane Lehman Brothers, institutiile de credit vor avea grave probleme in cazul in care nu vor gasi modalitati de atragere si de pastrare a angajatelor. Mai multe banci internationale, precum Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan si Lehman Brothers, au deja programe de promovare a femeilor in functii importante de conducere.