Profesii

Managerii din vanzari, cei mai cautati

05.06.2006, 00:00 10

Pozitiile din vanzari au dominat ofertele de angajare din saptamana care a trecut, peste 15 jucatori din diferite domenii fiind in cautare de personal. Au fost publicate anunturi pentru aproximativ 65 de posturi in domeniul vanzarilor, cele mai cautate fiind pozitiile de middle si top management.

Institutiile financiar-bancare, societatile de asigurari, retailerii si companiile din industria farmaceutica sunt cei mai activi angajatori pe partea de vanzari. Au fost scoase la concurs pozitii de Area Sales Manager, Key Account Sales Representative, coordonator national de vanzari, director de vanzari - marketing, director regional de vanzari, reprezentant vanzari Business to Business.

HVB Bank cauta agenti pentru vanzari directe in 26 de orase din tara. Candidatii trebuie sa atraga clienti din domeniul re-tailului pentru a creste portofoliul bancii. Pentru ocuparea pozitiei, se cere expe-rienta de minimum un an in domeniul vanzarilor, preferabil in cadrul unei institutii financiare, precum si o mentalitate "client oriented". Firma de recrutare Aims Human Capital Romania cauta pentru zona Brasov un director regional de vanzari in cadrul unei companii care produce si furnizeaza materiale si echipamente pentru constructii.

Datorita specificului vanzarilor, care inseamna in mare parte contact direct cu clientii, candidatii care vor sa aplice pentru un astfel de job trebuie sa aiba, in primul rand, abilitati de relationare si de negociere si sa fie orientati spre munca in echipa intr-un mediu competitiv, orientat spre castig.

Dupa ofertele din vanzari vin cele pentru absolventii de studii superioare cu profil tehnic. Peste 30 de pozitii de ingineri au fost scoase la concurs. Fluor Corporation cauta 7 ingineri pentru operatiunile sale din Olanda si din Marea Britanie, in timp ce Siemens VDO Automotive cauta personal tehnic pentru Timisoara sau Iasi.

Cele mai multe locuri de munca au fost scoase la concurs de compania Hewlett-Packard, care cauta pentru divizia sa europeana de Credit & Collection, specialisti si supervizori de colectare de credite. Compania anunta ca pana in luna ianuarie a anului viitor vor fi angajate 130 de persoane pentru pentru birourile din Bucuresti ale Hewlett-Packard. Principala responsabilitate a posturilor este sa asigure plata la timp a clientilor din diferite zone: Scandinavia, Franta, Italia si Germania. Candidatii care vor sa aplice trebuie sa cunoasca limba zonei respective si engleza, sa aiba apti-tudini de negociere si de relationare cu clientii, precum si bune abilitati de comunicare prin telefon.

Spre deosebire de saptamanile trecute, Capitala nu mai domina in topul ofertelor de angajare, posturile scoase la concurs impartindu-se aproape egal cu orasele din provincie.