ZF 24

Danezii de la Eurowind Energy au obtinut autorizaţia de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa din judeţul Galaţi, programat să fie operational la finalul anului 2026

Danezii de la Eurowind Energy au obtinut autorizaţia de...

Autor: Roxana Rosu

12.06.2024, 12:11 242

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte eoliene, solare şi hibride Eurowind Energy a obtinut autorizaţia de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa din judeţul Galaţi, programat să fie operational la finalul anului 2026.

Parcul va avea 11 turbine eoliene şi va alimenta cu energie verde un total de 62.000 gospodării.

„Suntem încântaţi să anunţăm că am obţinut autorizaţia de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa, un proiect important pentru creşterea capacităţii noastre de energie regenerabilă. Parte din portofoliul nostru de proiecte energetice în dezvoltare, parcul eolian din judeţul Galaţi va contribui semnificativ la obiectivele noastre de sustenabilitate şi la reducerea emisiilor de carbon.” a declarat Adrian Dobre, Country Manager România în cadrul Eurowind Energy.

Proiectul este dezvoltat de EWE FRUMUŞIŢA S.R.L şi va avea o capacitate instalată de 66 MW .

În România, Eurowind are un portofoliu de proiecte energetice aflate în diverse stadii de dezvoltare, însumând o capacitate de peste 4.000 MW.

”Până la finalul anului 2025, autorizaţiile de construire acordate proiectelor Eurowind Energy din România vor acoperi 450 MW, sprijinind astfel diminuarea problemelor de mediu la nivel global şi dezvoltarea unor comunităţi locale. Planul strategic al companiei pe plan local vizează construirea proiectelor clasice on-grid, pregătirea soluţiilor de stocare, hibridizare şi stabilirea unor centre energetice de amploare”,a mai spus Adrian Dobre.

Proiectul include, de asemenea, un contract de racordare la reţeaua operată de Distribuţie Energie Electrică România (DEER), pentru a asigura integrarea energiei generate în sistemul naţional.

Etapele de construire vor implica, pe lângă turbine, şi drumuri de acces, platforme de montaj şi întreţinere, o staţie electrică proprie de transformare şi conductori electrici pentru interconectarea celor turbinelor eoliene şi conectarea  acestora la staţia de transformare.

Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.