ZF 24

Alte opt cazuri de West Nile, confirmate în ultimele zile de Institutul Cantacuzino

03.09.2010, 11:35 24

Alte opt cazuri de infectare cu virusul West Nile au fostconfirmate de Institutul Cantacuzino, astfel că numărulîmbolnăvirilor a ajuns la 15, a anunţat, vineri, MinisterulSănătăţii (MS), citat de Mediafax.

În România sunt confirmate până în prezent 15 infecţii cuvirusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţiide către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al BolilorTransmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de laInstitutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.

Astfel, la cele şapte cazuri confirmate la începutul acesteisăptămâni se adaugă alte două cazuri din primul lot de investigaţii(din cele anunţate în 30 august în curs de evaluare) şi încă şasecazuri noi confirmate până în prezent.

Cele 15 cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt dinBucureşti şi judeţele Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi,Sibiu, Teleorman (câte un caz), Mureş (două cazuri) şi Constanţa(patru cazuri).

În prezent, alte două noi cazuri sunt în investigare clinică,epidemiologică şi de laborator, urmând să se stabilească dacă estevorba de infectare cu virusul West Nile.