ZF 24

BRD lansează un canal digital prin care micii fermieri pot accesa creditele APIA direct pe siteul băncii

BRD lansează un canal digital prin care micii fermieri...

Autor: Roxana Rosu

19.06.2024, 14:29 520

BRD lansează un canal digital de accesare a creditelor destinate finanţării capitalului de lucru destinat micilor fermieri, aceştia putând accesa împrumutul APIA direct pe siteul băncii.

”Noul canal de distribuţie online adresează nevoia de rapiditate şi flexibilitate din partea fermierilor, care pot astfel să dedice mai mult timp activităţii lor de bază şi să valorifice mai bine oportunităţile de business într-un sezon agricol extrem de intens”, a declarat Lidia Capmare, Directoarea Departamentului Fonduri Europene şi Programe Naţionale (EUNAT) al BRD Groupe Société Générale. 

În baza parteneriatului cu APIA, încheiat în 2008, peste 90.000 de fermieri primesc anual diferite forme de sprijin (subvenţii) plătite fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene prin conturile deschise la BRD.  

Creditul APIA de la BRD permite finanţarea cheltuielilor aferente campaniilor agricole anuale, prin care fermierii beneficiază, în avans, de 90% din valoarea subvenţiilor de încasat de la APIA. Împrumutul este rambursat automat din subvenţia plătită de APIA, iar dobânda se achită o singură dată, la finalul creditului.

Pentru a aplica online pentru creditul APIA, fermierii trebuie să solicite Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură ca Adeverinţa de înregistrare fermier să fie trimisă în format electronic la bancă, iar contul dedicat din adeverinţă destinat încasării subvenţiei să fie deschis la BRD.