ZF 24

Declaratiile lui Patriciu nemultumesc investitorii la Bursa

14.07.2009, 13:19 18

Declaratiile lui Dinu Patriciu privind piata de capital sunt "ofensatoare si nepotrivite", prin acestea omul de afaceri indemnand la nerespectarea legii, sustine Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), dupa ce, luni, fostul proprietar al Rompetrol a caracterizat drept "traznaie" o reglementare a CNVM.

"Consideram ofensatoare si nepotrivite declaratiile (privind obligatia derularii unei oferte publice de preluare, in baza unei instructiuni a CNVM, n.r.). In calitate de persoana initiata si partener de afaceri al KazMunaiGaz, grup pus in fata necesitatii derularii unei oferte publice de preluare obligatorii pentru companiile Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services (PTR), companii listate pe piaţa de capital din Romania, dumnealui indeamna la nerespectarea legii", se arata intr-un comunicat al AIPC remis agentiei Mediafax.

Prezent la deschiderea sedintei bursiere de luni, Patriciu a declarat ca instructiunea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care actionarii care detin mai mult de 33% dintr-o companie sunt obligati sa lanseze oferta publica de preluare este "o traznaie".

"Regulamentele CNVM sunt complet iesite din orice (...), nu gasesc cuvinte prin care sa fiu mai politicos. CNVM nu face decat sa striveasca bursa", a spus Patriciu.