ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar Mitiska REIM a obţinut un credit de 19 milioane euro pentru finanţarea unui parc de retail din Piteşti

Dezvoltatorul imobiliar Mitiska REIM a obţinut un credit...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2024, 14:35 208

Dezvoltatorul imobiliar Mitiska REIM a obţinut un credit de 19 mil. euro de la Erste Group Bank AG, în care BCR a acţionat în calitate de agent de garanţii, pentru finanţarea celui mai nou parc de retail din Piteşti.

Împrumutul este destinat finanţării costurilor de dezvoltare asociate finalizării parcului comercial, precum şi finanţării ulterioare a companiei după ce proiectul va deveni operaţional. 

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Mitiska REIM în această operaţiune. 

Implicarea PeliPartners a presupus adaptarea contractului de facilitate de tip LMA prin alinierea acestuia la modelul de afaceri al clientului, asistenţă pe tot parcursul negocierii documentelor tranzacţiei şi a procesului de finalizare.

PeliPartners a asistat anterior Mitiska REIM în refinanţarea portofoliului său de parcuri de retail pentru o valoare totală împrumutată de 123 milioane euro, precum şi în cea mai mare tranzacţie imobiliară din 2023 din România şi una dintre cele mai mari din ECE - vânzarea celor 25 de parcuri de retail deţinute de Mitiska REIM în România către LCP Group, parte a M Core.

Echipa de tranzacţie a fost coordonată de Carmen Peli (Partener), secondată de Delia Lepădatu (Avocat Senior).

Mitiska REIM a fost fondat în 2008 de milionarul belgian Luc Geuten şi de Axel Despriet. Roxana Roşu