ZF 24

Dinu Patriciu: Noi suferim de politicieni idioti

Dinu Patriciu: Economia Romaniei va avea o evolutie de "multiple W-uri". "In Romania, cosmarul nu s-a terminat"
27.09.2009, 11:33 25

Romania sufera de politicieni idioti, a declarat omul de afaceriDinu Patriciu, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", transmisaduminica la PRO TV, facand referire la cauzele care au stat la bazacrizei in care se afla economia romaneasca.

"Ma sperie haosul, neputinta de a schimba aceasta tara. As vreasa vad aceasta in primele zece locuri in privinta usurintei inafaceri si nu pe locul 50", a spus omul de afaceri.

In opinia acestuia, guvernul roman a gresit cand a decis sa seimprumute de la FMI, existand si alte cai pentru iesirea din criza,una dintre acestea fiind valorificarea resurselor interne prinvanzarea activelor inca detinute de stat.

De asemenea, pentru iesirea din criza si trecerea pe crestere aeconomiei romanesti trebuie incurajata prin micsorarea birocratiei,stapanirea cheltuielilor statului si masuri pentru stapanireacoruptiei.

Omul de afaceri s-a aratat insa optimist cu privire la viitoruleconomic al Romaniei, considerand ca o parte dintre politicieni auinceput sa constientizeze situatia in care se afla Romania si auinceput sa actioneze in acest sens.