ZF 24

Genesis Property: Aproape 80% dintre angajaţii Gen Z petrec timp liber cel puţin o dată pe lună alături de colegii din echipă. În cazul generaţiei milenialilor, procentul coboară la 56%, iar la generaţia X la 52%

Genesis Property: Aproape 80% dintre angajaţii Gen Z...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2024, 13:58 115

Opt din zece angajaţi din Gen Z petrec timp liber alături de colegii din echipă, relaţiile interpersonale la birou fiind pentru mulţi dintre ei un criteriu de care ţin cont în alegerea sau păstrarea unui loc de muncă, în timp ce procentul scade la 56% în cazul generaţiei milenialilor şi la 52% la generatia X, arată un sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 de respondenţi.

Indiferent de generaţie, angajaţii vor să aibă acces rapid la activităţi şi locuri unde pot petrece timp liber cu echipa sau cu prietenii, aproape de birou. Astfel, peste 87% dintre respondenţi îşi doresc opţiuni la cel mult 30 de minute de mers faţă de birou.

În plus, când vine vorba de tipurile de activităţi pe care vor să le desfăşoare în timpul lor liber, peste 45% doresc să petreacă timpul în aer liber, peste 35% să se dedice hobby-urilor, iar aproape 27% să se ocupe de proiecte personale.

„La Genesis Property am înţeles chiar înainte de pandemie că timpul liber petrecut frumos a devenit cel mai de preţ bun al oamenilor, şi în special al angajaţilor. Socializarea şi sentimentul de apartenenţă la o comunitate în care să împărtăşească activităţi diverse au devenit fundamentale, mai ales pentru tinerii aflaţi la început de drum”, spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi au subliniat că facilităţile şi spaţiile pentru timpul liber în clădirile de birouri sau în apropierea acestora ajută atât la un echilibru mai bun între viaţa la job şi timpul liber, dar şi la o stare de bine şi deconectare după job. Mai mult, dacă ar avea facilităţile necesare aproape de birou, 44% dintre respondenţi susţin că ar face mai multă mişcare în aer liber, peste 34% ar avea mai multe activităţi recreative, iar aproximativ 26% ar dedica mai mult timp hobby-urilor.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre viaţa la birou şi a fost desfăşurat în martie 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Genesis Property deţine şi administrează YUNITY Park şi West Gate Business District cu peste 150.000 mp GLA de spaţii de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajaţi.