ZF 24

tbi bank, activă în Bulgaria, România, Grecia, Germania şi Lituania, a finalizat o emisiune de obligaţiuni de 20 milioane de euro pe Bursa de la Sofia. Rata anuală a dobânzii este de 9%

tbi bank, activă în Bulgaria, România, Grecia,...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2024, 09:50 170

tbi bank, activă în Bulgaria, România, Grecia, Germania şi Lituania, a emis cu succes o emisiune de obligaţiuni în valoare de 20 milioane de euro (eligibile MREL) pe Bursa de la Sofia.

Rata anuală a dobânzii este de 9% (plătită trimestrial), cu scadenţa la sfârşitul anului 2026. Banca are dreptul de a răscumpăra obligaţiunile cu un an mai devreme.

Emisiunea a fost gestionată exclusiv de echipa tbi, iar consultantul juridic a fost Tsvetkova, Bebov & Partners (TBP), parte din Eversheds Sutherland.

Oferta a fost suprasubscrisă, ceea ce i-a permis băncii să atingă cel mai înalt nivel din suma planificată iniţial (de la 10 la 20 de milioane euro).

„Dorim să le mulţumim tuturor investitorilor pentru că ne-au acordat încrederea şi în a treia emisiune consecutivă de obligaţiuni în decurs de un an. Suntem bucuroşi să vedem un interes în creştere din partea tuturor tipurilor de investitori, care au recunoscut eforturile noastre de a oferi un instrument flexibil şi o valoare excelentă din perspectiva raportului risc-randament. Noua emisiune va sprijini creşterea noastră continuă, peste nivelul pieţei, inclusiv din punct de vedere al reglementărilor în vigoare”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, tbi bank.

În ultimii trei ani, tbi bank a strâns un total de 50 de milioane de euro prin diverse emisiuni de obligaţiuni cu capital hibrid.

 Noile obligatiuni vor fi listate pentru tranzacţionare la Bursa din Bulgaria în luna iulie.

Tbi are o bază de peste 2 milioane de clienţi şi a acordat aproape 750 000 de credite în 2023.