Bănci și Asigurări

UniCredit a acţionat în calitate de coordonator global şi consultant exclusiv ESG în listarea Premier Energy pe BVB

UniCredit a acţionat în calitate de coordonator global...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2024, 14:36 147

UniCredit a acţionat în calitate de coordonator global şi consultant exclusiv ESG la listarea Premier Energy la BVB, cea mai mare listare pe bursa locală a unei companii cu capital privat din 2017 până în prezent.

Premier Energy este una dintre companiile de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. 

UniCredit, în rolul său de consilier ESG al Premier Energy - fiind primul mandat în regiunea Europei Centrale si de Est ñ a consiliat compania în legătură cu guvernarea ESG, susţinând strategia de decarbonizare. Această listare reprezintă cea de-a treia tranzacţie a băncii executată în ultimii 2 ani în România. 

Grupul Premier Energy are în proprietate, administrare sau dezvoltare în România şi Moldova peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Premier Energy este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale din România şi cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Moldova. 

În urma achiziţiei recente a afacerii de furnizare CEZ Vanzare, compania deserveşte un total aproximativ de 2,4 milioane de clienţi în aria de furnizare de energie electrică şi gaze naturale în România şi Moldova.