ZF News

Revoluţia ajutorului social: cum vor antreprenorii să schimbe modul în care contribuie asistanţii social la dezvoltarea comunităţilor

Revoluţia ajutorului social: cum vor antreprenorii să...

Autor: Florentina Niţu, Mădălina Dediu Panaete

16.06.2024, 19:09 1999
Antreprenorii consideră că fie ar trebui anulat ajutorul social pentru persoanele capabile de muncă, dar care nu sunt angajate, sau chiar schimbarea modului în care aceştia contribuie la bunăstarea localităţilor din care fac parte, pentru a primi acest sprijin. 
"Cred că cei ajutaţi social ar trebui să muncească câteva zile pe săptămână în fermele din sat şi nu să se facă că strâng gunoaie câteva ore pe săptămâna. Pentru asta este firmă de salubrizare", spune Marius Bîcu, fondator al Ferma Cu Omenie, producător de lactate din Unirea,  jud. Alba. El mai spune că primăriile ar putea să încurajeze mutarea tinerilor în sat prin donarea a 200 de parcele de teren către familiile care vor sa facă o casă la Unirea.
La rândul lui, Petru Bordean, preşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, crede că asistaţii social ar trebui trimişi să ajute în ferme. 
"În anumite momente, pentru anumite activităţi, e extraordinar să ai zilieri, poate chiar asistaţii sociali. Ne-ar plăcea să-i trimită primăria la fermă. Iar noi, ca mediu privat să sponsorizăm primăria să dezvolte alte proiecte pentru comunitate", crede el. 
Şi Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativei Ţara Mea, cea mai mare din România după numărul de membri, crede că autorităţile ar să creeze mici proiecte pentru comunităţile locale, să muncească împreună, să facă cooperative mici, cu necesităţi în urbe.
"Orice puncte de producţie la nivel local sunt bune. Eu, dacă s-ar face asta, aş desfiinţa de tot ajutorul social", a punctat managerul, care conducea o cooperativă cu peste 10.000 de membri. 
 
 
 
Cititi aici despre ce cred antreprenorii că ar trebui să includă agenda noilor primari: 
 
https://www.zf.ro/companii/ce-vrea-mediul-de-afaceri-de-la-noii-primari-20-de-idei-pentru-cei-22403878