Eveniment

Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen" şi l-a transformat într-un brand de milioane

Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier...
22.06.2024, 09:12 91233

100 Cele mai puternice femei din business. Bibiana Dolores Stanciulov, director general, asociat unic, Sonimpex Topoloveni

Cifră de afaceri (2023): 6 mil. lei

Profit net: 20.000 lei

Număr de angajaţi: 30


► În 2004 cumpărasem făbricuţa de magiun şi fructe deshidratate din Topoloveni şi reuşisem să încep să transform „maldărul de fier vechi plin cu pânze de păianjen" într-o formă funcţională. Declicul parfumului irezistibil al magiunului din prune anulase dezamăgirea absolută ca urmare a achiziţiei unor utilaje nefuncţionale prezente între pereţi gata să cadă. Primul premiu întâi de la Uniunea Generală a Industriaşilor Români, decernat în al doilea an după cumpărare, începea să îmi confirme că trebuie să continuu. Toată munca mea, a Dianei (fiinca antreprenoarei - n.red.) şi a unui colectiv dornic de afirmare - toţi muncitorii erau în şomaj la data la care am cumpărat unitatea - s-a concentrat pe promovarea reţetei de peste un secol a magiunului. 

► În toată această perioadă este o disfuncţie/nemulţumire/supărare  absolută din cauza nerespectării legislaţiei interne/europene. Încălcarea cu brutalitatea bocancilor plini de noroi a legislaţiei a condus la dezvoltarea rapidă a concurenţei neloiale, concurenţă care trebuia, legal, să nu existe dacă instituţiile statului îşi respectau obligaţiile - ANPC în mod deosebit, care este obligată să verifice etichetele. Pe cale de consecinţă ne judecăm din anul 2014 cu membrii familiei Murad, care au înregistrat - nu ştiu nici acum de ce a permis OSIM - „Bunătăţi de Topoloveni", toponim protejat conform regulamentului european de către societatea noastră. A doua variantă de concurenţă neloială sunt magiunurile false de pe piaţă, ai căror producători NU sunt verificaţi. Este partea „întunecată" neprevăzută de mine în momentul când am cumpărat - de la lichidatorul judiciar - această mică unitate de producţie.

► Sper să dispară anomalii cum ar fi „siropul din fructe NEÎNDULCIT este asimilat zahărului adăugat", să se protejeze conform legii proprietatea intelectuală, să existe o justă apreciere a judecătorilor în procese. Oare sunt numai visele mele rezultate din dezamăgirea absolută a concurenţei neloiale?