ZF Transilvania

Primăria Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, a accesat un proiect european de 1,8 mil. euro pentru construcţia unei creşe destinată copiilor proveniţi din familii devaforizate

Primăria Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, a accesat...

Autor: Laurentiu Cotu

26.06.2024, 17:08 178

Primăria Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, a accesat un proiect european de aproape 9 mil. lei (1,8 mil. euro), prin Programul ’’Regiunea Centru’’ 2021-2027, Prioritatea 6 – Acţiunea 6.1, pentru construcţia unei creşe pentru minim 40 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, proveniţi din familii cu risc mai mare de a părăsi şcoala prematur din cauza difficultăţilor, copiii romi şi din grupuri defavorizate, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Aflată la 5 km distanţă de municipiul Târgu Mureş, comuna Sâncraiu de Mureş, a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani. Acest lucru s-a datorat faptului că în doar 6 minute se poate ajunge din municipiu acasă în comună, iar tinerii din zonele urbane sau relocat în noile zone rezidenţiale ale comunei, motivaţi de confortul pe care le oferă aceste zone atractive.

’’La nivel regional avem depuse pe această linie 14 cereri de finanţare, cu o  valoare totală de peste 188 milioane lei. Cinci proiecte sunt deja semnate, alte cinci cereri se regăsesc în faza de selecţie sau pe lista de rezervă şi încă 3 vor fi contractate curând. Vom investi astfel aproape 12 milioane de euro în învăţământul antepreşcolar şi preşcolar din Regiunea Centru’’, a declarat Simion Creţu, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, într-un comunicat de presă.