Bănci și Asigurări

Final de drum. După un deceniu în România, încă o bancă iese din piaţă. Update: Alior confirmă retragerea din România: Vânzarea portofoliului de credite performante reprezintă “următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor băncii din România”

Final de drum. După un deceniu în România, încă o...

Autor: Claudia Medrega

29.06.2024, 22:39 7331

Anunţul privind cesiunea unui portofoliu de credite performante de nevoi personale, în valoare de 97 mil. lei, de la Alior Bank către Patria Bank a transmis un semnal privind exit-ul Alior de pe piaţa bancară românească.

Întrebat de ZF de ce Patria Bank a achiziţionat doar credite de nevoi personale de la Alior Bank şi de ce doar 4.000 de clienţi şi nu mai mult, Valentin Vancea, CEO al Patria Bank, a răspuns că acest portofoliul a fost oferit la vânzare de către Alior Bank şi reprezintă în fapt majoritatea creditelor acordate de această bancă. „Acest portofoliu de credite a făcut obiectul procesului de vânzare iniţiat de Alior Bank, reprezentând în fapt majoritatea creditelor acordate de această bancă.

La momentul semnării contractului de cesiune, Patria Bank a achiziţionat portofoliul de credite de consum performante pe care Alior Bank îl deţine în România: un portofoliu de aproximativ 4.000 de clienţi cu o valoare totală de 97 mil. lei în sold la 30 aprilie 2024“, a transmis Valentin Vancea, CEO al Patria Bank, pentru ZF.

Astăzi, Alior a confirmat pentru ZF retragerea din România susţinând că vânzarea portofoliului de credite performante de către sucursala Alior Bank în România reprezintă “următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor băncii din România”.

Vedeţi răspunsul integral al Alior Bank a solicitarea ZF:

"Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor Alior Bank din România. Incepand din 2022 si până în prezent au fost derulate mai multe operaţiuni cu scopul eficientizării activităţii Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom Romania Mobile Communications, revizuirea opţiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare şi vânzarea portofoliilor de credite neperformante.

Până la transferul către Patria Bank portofoliul de credite performante va continua să fie deservit de Alior Bank Varşovia Sucursala Bucureşti, în conformitate cu cele mai înalte standarde profesionale, iar transferul clienţilor sucursalei din România a Alior Bank S.A. către Patria Bank S.A. a fost planificat cu deosebită atenţie, astfel încât să se desfăşoare într-un mod cât mai eficient şi facil", a transmis Alior astăzi la solicitarea ZF de săptămâna trecută.

 

 



 

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro