Bănci și Asigurări

UNSAR: Aproape 4.000 de daune au fost înregistrate de asigurători după furtuna de săptămână trecut. În tot anul 2023, totalul dosarelor de daună ca urmare a furtunilor a fost de puţin peste 4.600 de dosare

UNSAR: Aproape 4.000 de daune au fost înregistrate de...

Autor: Mircea Nica

24.06.2024, 00:02 52

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare (UNSAR) au primit, până în acest moment, aproape 4.000 de notificări de daune - atât în baza asigurărilor de locuinţe, a celor dedicate bunurilor şi sediilor companiilor, cât şi în baza poliţelor auto CASCO, potrivit informaţiilor transmise de UNSAR. „Cu siguranţă, evenimentele din ultima perioadă ne-au demonstrat încă o dată cât de expuşi suntem riscurilor. Din fericire, avem şi soluţii la îndemână. Trebuie doar să ne informăm din surse avizate sau de la distribuitorul nostru de asigurări preferat şi să luăm cea mai bună decizie pentru a ne proteja bunurile cele mai de preţ. Este important să fim pregătiţi şi protejaţi financiar de o asigurare“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR. 

 Jumătate dintre aceste avizări au fost făcute pentru acoperirea prejudiciilor, în baza asigurărilor de locuinţe şi a celor dedicate companiilor, cealaltă jumătate fiind pentru asigurările CASCO.  Pe scurt, indiferent că vorbim despre bunurile personale, locuinţele, autoturismele sau afacerile noastre „ acestea pot fi protejate prin intermediul unei poliţe de asigurare, care ne poate ajuta să trecem mult mai uşor peste astfel de incidente, au mai transmis reprezentanţii UNSAR.