Burse - Fonduri mutuale

Bursa se apreciază cu 3% în trei zile şi atinge marţi un nou maxim istoric: recorduri pe acţiunile Băncii Transilvania. Indicele BET, pe plus cu 17% anul acesta. Piaţa trece printr-una dintre cele mai bune serii de creşteri din 2024

Bursa se apreciază cu 3% în trei zile şi atinge marţi...

Autor: Eduard Ivanovici

29.05.2024, 00:07 788

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat marţi 28 mai cu 0,86%, la 17.933,1 puncte, marcând astfel al treilea maxim istoric consecutiv, după creşteri de 0,57% luni, respectiv 1,41% vinerea trecută, arată datele bvb.ro.

În a doua sesiune de săptămâna aceasta s-au înregistrat creşteri pe toţi indicii, de la 0,26% pe BET-FI, indicele fondurilor de investiţii alternative (fostele SIF-uri) şi al Fondului Proprietatea, la 1,05% pentru BET-BK, de referinţă pentru investitorii instituţionali.

„Vedem în momentul de faţă fluxuri importante de bani care se îndreaptă către piaţa românească de capital, respectiv către acţiunile listate la BVB. Aici vorbim, pe de o parte, de sumele transferate lunar în conturile fondurilor de Pensii Pilon II care alocă, conform politicii de investiţii în vigoare, sume relevante către acţiunile listate. Pe de altă parte, să ne uităm la statisticile Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, unde vedem 12 luni consecutive de intrări nete în fondurile de acţiuni cu expunere pe piaţa locală de capital”, spune Dan Popovici, CEO al OTP Asset Management.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro