Burse - Fonduri mutuale

Bursă. ASF poate bloca în sfârşit site-urile entităţilor care fac reclame înşelătoare: guvernul a adoptat ordonanţă de urgenţă

Gabriela Horga, Vicepreşedintele ASF coordonator al Sectorului Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare.

Gabriela Horga, Vicepreşedintele ASF coordonator al Sectorului Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare.

24.06.2024, 00:00 129

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care vizează modificarea legislaţiei specifice pieţei de capital, precum şi stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a publicităţii şi a tehnicilor agresive de comunicare, practicate de entităţi care nu sunt înscrise în registrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost adoptată vineri de guvern.

„În acest context, prin acest proiect de O.U.G., se introduc prevederi cu privire la posibilitatea solicitării de către A.S.F. a blocării accesului la site-urile web prin intermediul cărora se oferă sau se promovează, de către entităţi care nu sunt autorizate conform legii, toată gama de servicii şi activităţi cu instrumente financiare, aşa cum acestea sunt prevăzute atât în legislaţia aplicabilă în domeniul pieţelor de instrumente financiare, cât şi în cea aplicabilă societăţilor de administrare a investiţiilor, administratorilor de fonduri de investiţii alternative, organismelor de plasament colectiv sau a furnizorilor de servicii de finanţare participativă”.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro