Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste Group coboară preţul-ţintă acordat acţiunilor TTS, dar păstrează recomandarea de acumulare

Bursă. Erste Group coboară preţul-ţintă acordat...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2024, 08:21 2377

Analiştii din cadrul Erste Group, grupul financiar care controlează BCR, au scăzut preţul-ţintă pentru acţiunile transportatorului dunărean de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS) de la 30,4 lei la 28,06 lei pe unitate, potrivit unui raport publicat pe platforma BVB Research.

În funcţie de cotaţia actuală de la BVB, adică 28,8 lei pe titlu, noul preţ-ţintă implică un randament potenţial de 13,1% pentru următoarele 12 luni. Pe de altă parte, Erste şi-a păstrat recomandarea de acumulare pentru acţiunile performerului indicelui BET de anul trecut. Într-un raport intitulat „Înapoi la «normalitate», după un an excepţional”, analiştii scriu că „retrogradarea preţului-ţintă se datorează unei scăderi mai rapide decât aşteptam în ceea ce priveşte afacerea cu cereale din Ucraina, pe transportul fluvial, dar mai ales în portul Constanţa”.

TTS a realizat în T1/2024 un profit net de 32 de milioane de lei la nivel consolidat, în scădere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, dar în creştere cu 164% prin comparaţie cu primele trei luni din 2022. Cifra de afaceri a ajuns la 239,4 milioane de lei, minus 21,9% an/an. Dinamica prin raport cu T1/2022 a fost de plus 48%, reiese din raportul financiar trimestrial publicat la Bursă. „Succesul continuu al noilor lanţuri logistice originare din Odessa şi transportul prin apele teritoriale ale României, Bulgariei etc. a dus la o deteriorare foarte rapidă a volumelor şi tarifelor pe acest segment. În schimb, volumele de minerale şi substanţe chimice şi-au revenit şi se aşteaptă să continue la nivelurile prerăzboi.”

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro