Business Hi-Tech

Orange le oferă clienţilor săi, inclusiv celor care folosesc YOXO, acces gratuit la reţeaua cu tehnologie 5G / 5G Plus, cu viteze la net comparabile cu cele din reţelele fixe

Orange le oferă clienţilor săi, inclusiv celor care...

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2024, 19:01 89

Orange, liderul pieţei locale de telecom, le va oferi clienţilor săi din segmentul rezidenţial şi de business, inclusiv pentru cei care folosesc serviciile YOXO, până la finele lunii august, acces gratuit la reţeaua construită cu tehnologia 5G / 5G Plus, care are performanţe comparabile cu reţelele fixe în ce priveşte viteza de acces la internet.

„În perioada 20 iunie – 31 august, abonaţii Orange şi YOXO, indiferent de pachetele de servicii pe care le utilizează, cât şi clienţii PrePay pot experimenta gratuit performanţele reţelei 5G+/5G. În zonele cu acoperire, utilizatorii Orange vor avea parte de o experienţă de conectivitate semnificativ îmbunătăţită datorită performanţelor de peste 4 ori mai mari, oferite de reţeaua 5G+, ce aduce viteze de până la 1,5 Gbps versus cele 4G+ de până la 0,35 Gbps. Recent, Piteştiul a fost adăugat pe harta zonelor cu acoperire 5G+/5G, astfel că reţeaua Orange 5G+/5G este în prezent disponibilă în 39 de oraşe din întreaga ţară. De asemenea, numărul oraşelor cu 100% acoperire 5G a crescut constant, acestea fiind: Arad, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Miercurea-Ciuc, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş”, a anunţat compania.

Accesul la tehnologia 5G este disponibil şi pentru clienţii care folosesc YOXO – un serviciu de telefonie mobilă care este comandat şi administrat prin intermediul unei aplicaţii mobile. „Vara aceasta, performanţele reţelei 5G+ devin disponibile pentru toţi clienţii YOXO, care până pe 31 august au ocazia să experimenteze gratuit vitezele ultra-rapide de până la 1,5 Gbps. Astfel, cei care în prezent au abonamente de 9 sau 19 lei şi care în mod normal au acces la reţeaua 4G+, acum vor putea accesa vitezele oferite de reteaua 5G+, în timp ce clienţii cu abonamente de 39 lei care deja au acces la 5G, vor beneficia pe durata verii de un upgrade la 5G+. Acest beneficiu nu implică costuri suplimentare, singurele cerinţe pentru accesarea reţelei fiind să aibă un telefon compatibil, care să fie setat să folosească reţeaua 5G şi să se afle în aria de acoperire a reţelei Orange 5G+/5G. De asemenea, până pe 28 iunie, clienţii noi şi cei care activează un număr nou YOXO cu un plan tarifar de 19 sau 39 lei, primesc un bonus de 100GB cadou. Acest bonus poate fi activat timp de 4 luni de la primirea lui, iar internetul primit poate fi utilizat doar în România. Odată activat, bonusul este valabil timp 30 de zile”.

Compania a lansat şi o campanie prin care îşi propune să atragă clienţi din alte reţele. „Până pe 19.08.2024, cei care doresc să devină clienţi Orange pot profita de ofertele de portare din această perioadă, cu discounturi de 50% şi preţuri de la 3€/lună. De exemplu, clienţii pot alege abonamentul Fun 6 cu 20 GB internet şi minunte şi SMS naţionale nelimitate, acum redus de la 6 la 3€/lună sau abonamentul Fun 11, redus de la 11 la 5,5€/lună, care include internet 5G+ nelimitat, 5,96 GB în roaming SEE, nelimitat minute şi SMS naţionale şi în roaming SEE, dar şi 300 minute internaţionale. Pachetul de portare este completat de ofertele la telefoane 5G şi preţuri speciale la Buy-Back 5G. De 50% reducere pot beneficia şi clienţii Orange Prepay care aleg să migreze la abonament.