Business Hi-Tech

SAP gestioneaza operatiunile armatei americane

12.08.2004, 00:00 18

Pentru a scapa de problemele cauzate de aprovizionare si distribuirea in teren a proviziilor si munitiilor, Pentagonul a apelat la cel mai mare producator de soft pentru afaceri, SAP.
"Dupa cum arata situatia din Irak problema nu este volumul de aprovizionari, ci distributia lor in teren", a declarat seful serviciului de aprovizionare al armatei americane, Robert Zoppa. "Sistemele IT actuale sunt vechi si nu lucreaza bine decat daca sunt conectate prin satelit, iar atunci lucreaza incet", a spus el. Aceasta situatie se suprapune unui oarecare grad de haos, normal intr-o situatie de razboi, unde se ajunge ca aceste comenzi sa curga prin diverse surse si apoi trebuie trimise unor companii care la randul lor lucreaza cu alti furnizori si astfel se "infunda" reteua de comunicatii.
Pentru a rezolva problema pe termen lung armata a decis sa inlocuiasca actualele sisteme gandite in epoca DOS si Basic cu suita de aplicatii MySAP ERP, specializate in gestiunea resurselor. Proiectul, care a fost inceput acum cativa ani, va fi completat de SAP abia in 2007, fiind impartit pe etape.
"Tragand linie noi schimbam sistemul ERP actual cu unul comercial, incercare unica pana acum, si care va schimba complet logistica armatei", a comentat Zoppa.