Business Hi-Tech

Softexpert: proiectele amanate au injumatatit obiectivul de vanzari

28.12.2008, 21:32 15

Compania Softexpert Mobility Craiova, producator de aplicatii software pentru mediul de afaceri, va incheia anul in curs cu o cifra de afaceri de 1,7 mil. lei (circa 431.000 de euro), fata de obiectivul initial de 3 mil. lei (807.000 de euro), pe fondul amanarii unor proiecte din cauza crizei financiare.

“Am fost afectati prin faptul ca o serie de clienti au amanat proiecte aflate in curs de negociere. Astfel se obtine diferenta atat de mare intre realizare si obiectivul initial, bazat pe ritmul de crestere al pietei de anul trecut si in prima parte a lui 2008”, a declarat Cristian Nicolae, directorul de vanzari si managing partner al Softexpert.

Compania isi propunea triplarea afacerilor anul acesta, de la 1 mil. lei (300.000 de euro) in 2007. Obiectivul pentru 2009 este unul mai precaut, care vizeaza cresterea rulajului cu circa 10-15%.

“Nu am facut disponibilizari si nici nu intentionam”, a mai spus Nicolae. Compania are 12 angajati si anticipeaza ca numarul acestora va ramane constant anul viitor.

Infiintata in anul 2000, Softexpert dezvolta solutii mobile pentru automatizarea fortei de vanzari (SFA) si pentru managementul relatiilor cu clientii (CRM). In semestrul al doilea al acestui an, compania a semnat contracte in valoare de peste 300.000 de lei cu Boromir si Glenmakr Pharmaceuticals.

Amanarea altor proiecte a determinat compania sa se reorienteze, asemenea altor jucatori din piata de soft, spre segmentul SaaS (Software as a Service) - aplicatii pe care clientii le pot accesa prin internet, in schimbul platii unui abonament lunar. Astfel, companiile nu mai sunt obligate sa realizeze investitii mari in achizitia unor servere dedicate pentru rularea aplicatiilor.

Softexpert se afla in negociere cu trei potentiali clienti pentru contracte SaaS.