Business Hi-Tech

Telekom Romania Mobile devine partener de telecomunicaţii la Neversea. Update: După 8 ani, Telekom revine ca partener şi la Untold

Telekom Romania Mobile devine partener de...
26.06.2024, 11:27 80

Telekom Romania Mobile, numărul patru pe piaţa locală de telefonie mobilă, companie deţinută de grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania), a devenit partener exclusiv de telecomunicaţii pentru evenimentul Neversea, asigurând internet mobil şi voce pe parcursul evenimentului.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Neversea avem ocazia să punem la dispoziţia românilor o reţea de telecomunicaţii de înaltă calitate şi apreciată la nivelul industriei”, a comentat Mircea Haţegan, Director Executiv Comercial, Telekom Romania Mobile.

„Suntem încântaţi să putem anunţa că Telekom Romania Mobile ne este partener de telecomunicaţii”, a declarat Flavia Gherman, Head of Partnerships UNTOLD Universe.

Telekom va oferi de asemenea şi acces la internet pentru festivalul Neversea, transmisii live şi peste 100 de puncte de acces WiFi pentru personalul festivalului.

Update: Telekom redevine partener şi la Untold, după 8 ani. În 2016, Telekom avea venituri de un miliard de euro şi încă nu vânduse afacerea fixă către Orange

Telekom România Mobile a anunţat miercuri că redevine partener şi pentru festivalul UNTOLD, ce va avea loc în intervalul 8-11 august. “Telekom Romania Mobile redevine Partener Exclusiv de Telecomunicaţii pentru UNTOLD, asigurând internet mobil şi voce pe parcursul evenimentului, aşa cum a mai făcut-o cu ani în urmă”, a anunţat compania.
„După Neversea, ne revedem şi ne reconectăm la UNTOLD pentru că am decis ca vara aceasta să fim alături de clienţii noştri şi de fanii muzicii de calitate, la cele mai importante festivaluri de muzică ale anului. Salutăm toţi participanţii şi îi aşteptăm cu drag în zonele Telekom din perimetrul UNTOLD”, a comentat Mircea Haţegan, Director Executiv Comercial, Telekom Romania Mobile.
Telekom a mai fost partener la Untold în 2016 - când avea afaceri de un miliard de euro pe an, un profit operaţional (EBITDA) de 175 mil. euro şi încă nu vânduse afacerea fixă către Orange. La acea dată grupul Telekom avea încă ambiţii mari pentru România – după ce cu doi ani în urmă trecuse de la brandurile Cosmote şi Romtelecom la cel Telekom al nemţilor.
Telekom Romania Mobile a obţinut în 2023 un profit operaţional ajustat (EBITDA) de 17 mil. euro, în scădere cu 55% faţă de cel raportat în anul precedent, la venituri de 287 mil. euro, conform rezultatelor financiare publicate de grupul elen OTE, proprietarul operatorului. Marja de profit operaţional a companiei a fost astfel în 2023 de 6% din venituri, faţă de 12% în 2022, conform aceleiaşi surse.