Business Hi-Tech

Tranzacţie de 2,3 miliarde de dolari: Nokia cumpără Infinera, un producător de echipamente de comunicaţii prin fibră optică

Tranzacţie de 2,3 miliarde de dolari: Nokia cumpără...

Autor: Adrian Seceleanu

28.06.2024, 10:57 71

Nokia Oyj a ajuns la un acord pentru a achiziţiona Infinera Corp. printr-o tranzacţie în valoare de 2,3 miliarde de dolari, care îi va consolida activitatea de infrastructură de reţea pentru reţele de bandă largă şi fibră optică, un factor cheie pentru veniturile companiei pe măsură ce operaţiunile de infrastructură mobilă ale companiei finlandeze se reduc.

Tranzacţia, cea mai mare de la preluarea Alcatel-Lucent de către Nokia în 2016, în valoare de 10,6 miliarde de euro (11,4 miliarde de dolari), va contribui la consolidarea activităţii sale în domeniul reţelelor de bandă largă, într-un moment în care compania se luptă să concureze pentru contractele de telefonie mobilă. Infrastructura de reţea a reprezentat mai mult de o treime din vânzările Nokia în ultimul trimestru şi este acum cea mai mare afacere a acesteia, după ce businessul pentru segmentul de reţele mobile s-a redus accelerat.

Acţiunile Infinera au crescut cu 15% în ultimele 12 luni, oferind companiei o valoare de piaţă de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Compania se bazează pe această unitate de afaceri pentru a ajuta la creşterea în a doua jumătate a anului, pe măsură ce clienţii cresc comenzile pentru tehnologia utilizată în infrastructura cloud. Reţelele de telefonie mobilă, istoric cea mai puternică unitate a companiei, au scăzut, deoarece furnizorii de servicii au redus comenzile.