Business Hi-Tech

Unul dintre cei mai influenţi avocaţi trebuie să îi acorde statului consultanţă pentru vânzarea de acţiuni Romtelecom de sute de milioane de euro

Stoica & Asociaţii, selectată pentru consultanţă în procesul de listare a Romtelecom la Bursă

Autor: Adrian Voicu

05.08.2011, 15:05 1382

Romtelecom a selectat firma de avocatură care să ofereconsultanţă în procesul de evaluare a opţiunilor de listare aoperatorului de telefonie la Bursa de la Bucureşti. Cele douăopţiuni acceptate de OTE şi guvernul României aut fost o fuziuneîntre Romtelecom şi Cosmote şi listarea noii entităţi la bursă saulistarea directă a Romtelecom la bursă.

Firma de avocatură Stoica & Asociaţii, condusă de ValeriuStoica, membru influent al PDL, "va acţiona ca un consultantindependent, care va proteja interesele legale ale ambiloracţionari şi va lucra împreună cu banca de investiţii ce urmează săfie selectată", se arată într-un comunicat al operatorului.Mandatul acesteia este să desfăşoare activităţi de consiliere şi săpregătească orice documente necesare în vederea evaluăriibeneficiilor procesului propus de fuziune şi listare la bursă faţăde alte opţiuni.

Romtelecom urmează să selecteze şi să angajeze banca deinvestiţii care va realiza studiul privind opţiunile menţionate maisus, procesul urmând să fie finalizat în decembrie 2011.