Business Hi-Tech

VIDEO. Ce spune şeful eMAG, grup cu sute de angajaţi în IT despre situaţia de pe piaţa muncii din tech: Nu angajăm oameni mai uşor decât în trecut, dar ce observăm e că a scăzut procentul celor care pleacă

11.06.2024, 14:27 13228

Grupul eMAG, unul dintre cele mai mari retaileri online din regiune, şi un business care se bazează puternic pe tehnologie şi analiza datelor, cu sute de angajaţi în această zonă, susţine că „răcirea” bruscă despre care se vorbeşte tot mai intens în legătură cu piaţa de resurse umane din tehnologie, nu se resimte momentan în procesele de recrutare, care nu au devenit mai simple sau mai rapide.

„Mai uşor nu este să angajăm, adică nu angajăm mai uşor, dar asta cred că cumva este şi din cauza că noi căutăm poziţii super specializate în zona de AI sau în zona de programare, căutăm  în general programatori seniori, deoarece pe partea de junior şi mid avem programele de internship care ne ajută să creştem oameni. Deci pe angajare nu aş spune că s-a schimbat foarte mult”, a declarat Tudor Manea, CEO al grupului eMAG în cadrul unei conferinţe de presă despre rezultatele financiare, răspunzând unei întrebări adresate de ZF.

Pe de altă parte, şeful eMAG a spus că grupul observă totuşi o schimbare respectiv reducerea procentului de angajaţi care pleacă şi care trebuie să fie înlocuiţi (churn - n . red.). „Dacă ar fi un trend pe care l-am observat este că avem un churn mai mic, adică înainte aveam un  churn mai mare, în momentul   de faţă, oricum era mai mic decât media industriei, dar acum avem un churn şi mai mic decât media industriei faţă de ce aveam în, să zic, în  fiscal year 24.  Cam asta observăm.”