Business Internaţional

Colapsul gigantului IT Atos pare acum inevitabil. O nouă ofertă de restructurare a fost retrasă: „Condiţiile nu au fost îndeplinite pentru a se putea ajunge la o soluţie de lungă durată”

Colapsul gigantului IT Atos pare acum inevitabil. O nouă...

Autor: Valeriu Dănilă

26.06.2024, 16:33 5060

O ofertă de preluare a companiei Atos din partea celui mai mare acţionar a fost respinsă, temerile privind viitorul grupului fiind reaprinse, scrie FT.

Atos a arătat miercuri că oferta unui consorţiu condus de Onepoint, a fost retrasă. Aceasta presupunea restructurarea datoriilor în valoare de 2,9 miliarde de euro şi injecţia suplimentară a unui capital în valoare de 250 de milioane de euro.

„Condiţiile nu au fost îndeplinite pentru a se putea ajunge la o soluţie de lungă durată”, a transmis Onepoint într-un comunicat.

În urmă cu doar o lună Atos a ales propunerea Onepoint în detrimentul unui plan similar al miliardarului Daniel Kretinsky. Conform Atos, Kretinsky şi-a arătat disponibilitatea pentru reluarea discuţiilor.

Vedeta de altă dată a Franţei în domeniul IT se chinuie cu datorii în valoare de 4,8 miliarde de dolari. Atos a schimabat în ultimii ani numeroşi directori, iar acţiunile companiei s-au prăbuşit.