Business Internaţional

FC Barcelona va avea pierderi de 55 mil. euro

07.05.2003, 00:00 20

Clubul de fotbal FC Barcelona va inregistra, la sfarsitul acestui sezon, pierderi financiare in valoare totala de 55 de milioane de euro, datoriile clubului ridicandu-se la 98 de milioane de euro, a anuntat, luni, presedintele interimar Enric Reyna.
Reyna a anuntat ca, pana pe data de 30 aprilie, pierderile inregistrate s-au cifrat la 36 de milioane de euro si vor ajunge la 55 de milioane pana la sfarsitul sezonului.  Rezultatele financiare au fost prezentate oficial delegatilor clubului, in fata carora Reyna urmeaza sa-si depuna demisia, marti, dupa 83 de zile de interimat. El i-a succedat lui Joan Gaspart, care a fost nevoit sa demisioneze pe 12 februarie 2003, din cauza rezultatelor slabe inregistrate din punct de vedere sportiv si financiar.
Presedintele clubului a explicat in fata delegatilor ca, pentru reducerea deficitului, a fost programat transferul mai multor jucatori, a caror plecare va fi conditionata de aprobarea viitorului presedinte. Pe langa vanzarea jucatorilor, Reyna a propus mai multe masuri in vederea reducerii deficitului: noi contracte cu sponsorii, redistribuirea lojelor.
Echipa catalana a fost eliminata in sferturile de finala ale Ligii Campionilor de catre Juventus Torino si ocupa locul al optulea in clasament, dupa 32 de etape si pentru prima oara in istoria clubului ar putea lipsi dintr-o cupa europeana in sezonul urmator.
stadionului, optimizarea patrimoniului si reducerea cheltuielilor de functionare.
"Nu mi-am imaginat niciodata ca va fi atat de greu sa conduc acest club, si nu doar din cauza complexitatii gruparii, ci si din cauza numeroaselor interese personale care se opun", a spus Enric Reyna. Mediafax