Companii

O nouă clinică pe piaţă. Medima a deschis a 17-a clinică de imagistică medicală, după o investiţie de 1,7 mil. euro

O nouă clinică pe piaţă. Medima a deschis a 17-a...

Autor: Georgiana Mihalache

20.05.2024, 16:43 155

Reţeaua de clinici de imagistică Medima s-a extins cu o nouă unitate în Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, după o investiţie de circa 1,7 milioane de euro. Este a 17-a clinică deschisă sub brandul Medima, în decurs de patru ani de la înfiinţare.

În cadrul unităţii nou deschise, pacienţii pot face investigaţii RMN sau CT, fiind nişa pe care operatorul medical privat a mizat.

"Noua clinică Medima deschisă în Reşiţa este o expresie a viziunii noastre de a face sănătatea mai accesibilă şi mai eficientă pentru comunităţi. Ne angajăm să continuăm să inovăm şi să inspirăm, oferind servicii medicale de încredere şi soluţii moderne pentru fiecare pacient”, a transmis Vlad Ardeleanu, CEO Medima, printr-un comunicat de presă.

Echipa Medima este formată din medici radiologi, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical al reţelei.

În septembrie 2020, Medima s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel naţional, urmând ca în 2022 să se alăture proiectului şi fondul internaţional de private equity Integral Venture Partners, pentru creşterea proiectului într-un ritm şi mai accelerat.

Extinderea Medima a urmat în special oraşele mai mici din ţară, mai ales în judeţe cu o activitate economică mai scăzută, în zonele ocolite de marii jucători din sănătatea privată.

Pe piaţa de imagistică medicală sunt atât operatori cu una-două clinici care oferă investigaţii RMN şi CT, dar şi jucători mari, cu zeci de unităţi la nivel naţional.