Profesii

Ce prime au luat angajaţii Dacia anul trecut

Ce prime au luat angajaţii Dacia anul trecut

Autor: Adelina Mihai

23.03.2013, 12:25 1391
 

Salariul mediu al angajaţilor care lucrează în cadrul uzinei Dacia de la Mioveni era anul trecut în valoare de aproximativ 3.700 de lei brut/lună (2.600 de lei net), după ce au obţinut o creştere salarială de aproape 10% în urma negocierilor cu sindicatele.

„Salariul minim brut la Dacia este de 1.918 lei, iar în 2012 majorările salariale au fost de 9.17%“, spun reprezentanţii Dacia. Salariul mediu brut în uzină este de 4.000 de lei, iar creşterile salariale cumulate din ultimii cinci ani au fost de peste 60%. 

Printre primele primite anul trecut de angajaţii uzinei Dacia de la Mioveni se numără primele de Paşti şi de Crăciun, de 873 lei brut, respective 957 lei brut, tichete cadou, de 60 lei, acordate tutoror angajatelor de 8 martie, tichete cadou de Crăciun, de 60 lei, primă de participare la profitul companiei, de 1.240 de lei brut, primă de vacanţă precum şi alte beneficii de tipul bonurilor de masă sau ajutoarelor de căsătorie.

O parte din angajaţii uzinei Dacia de la Mioveni au ieşit săptămâna trecută în stradă ca să ceară salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune. Protestele de la Dacia, compania privată cu cel mai puternic sindicat de pe piaţa locală, au devenit o cutumă în fiecare primăvară, astfel că solicitarea sindicatelor de creştere salarială anuală cu 500 de lei pentru fiecare angajat nu mai ia prin surprindere angajatorul.

 

Citiţi mai multe detalii despre salariile angajaţilor uzinei Dacia şi despre protestele care au avut loc săptămâna trecută pe zfcorporate.ro