ZF 24

”Cu ajutorul consiliilor locale, România poate deveni un stat înfloritor, nu unul care trăieşte doar din taxe şi impozite".

”Cu ajutorul consiliilor locale, România poate deveni...

Autor: Florentina Niţu

15.06.2024, 11:00 236
Florin Burculescu, preşedinte, Cooperativa Ţara Mea, cea mai mare din România după numărul de membri, crede că autorităţile locale ar să creeze mici proiecte pentru comunităţile locale, să muncească împreună, să facă cooperative mici, cu necesităţi în urbe.
"Orice puncte de producţie la nivel local sunt bune. Eu, dacă s-ar face asta, aş desfiinţa de tot ajutorul social",  a punctat Florin Burculescu, care conduce o cooperativă cu peste 10.000 de membri. 
El consideră că bugetele primăriilor au de câştigat din activităţi economice durabile, pe termen lung, cu cât mai mulţi angajaţi şi nu neapărat din taxe şi impozite. 
"Aşteptăm sprijin pentru orice producţie românească, pentru toate fabricile româneşti care fac producţie. Fiecare buget local va avea de câştigat enorm dacă investeşte în producţia locală, în industria producătoare.
Cu ajutorul consiliilor locale, România poate deveni un stat producător, înfloritor, nu unul care trăieşte doar din taxe şi impozite". 
Florin Burculescu crede că ajutoarele de stat pot fi o soluţie. 
"Există sectoare şi segmente care sunt permanent într-un posibil impas, deoarece, deşi ele sunt capabile, nu se pot bugeta. Subvenţia înseamnă să am la vânzare un produs care generează venituri. Oferim nişte bani pentru a avea permanent roşii pe piaţă. Subvenţiile condiţionate ar trebui să stimuleze producţia din noiembrie până în martie. Statul câştigă bani pentru că nu mai importă din Turcia, iar fermierul câştigă investind în ceva palpabil - creşterea numărului de luni de producţie. 
Prin subvenţii mă refer la: bani pentru echipamente - ajutor pe termen lung şi bani pentru solarii încălzite - ajutor pe termen lung". 
Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România şi singura cooperativă integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie, 100% româneşti.