ZF 24

Salariatii OTE vor organiza o greva, saptamana viitoare

13.03.2007, 15:27 17

Angajatii grupului elen de telecomunicatii OTE vor organiza o greva, la 22 martie, pentru a protesta fata de privatizarea companiei si modificarile care ar putea afecta siguranta locurilor de munca, a anuntat sindicatul salariatilor, citat de Reuters.

OTE, controlat in proportie de 38,6% de stat, va organiza, maine, o adunare a actionarilor, pentru aprobarea unor modificari in statutul companiei, pentru a permite reducerea sub 33% a participatiei detinute de guvern si pentru a facilita angajarea si disponibilizarea personalului.

Grecia a adoptat o lege in acest sens in decembrie 2006 si intentioneaza sa vanda pana la 20% din actiunile OTE, conform planurilor de privatizare pentru 2007, urmand sa utilizeze fondurile obtinute pentru reducerea datoriei publice, cea mai ridicata din zona euro, ca procentaj din Produsul Intern Brut.

Noile reglementari vor modifica regulile referitoare la angajati, existente sub forma actuala din perioada in care grupul era controlat in totalitate de stat.

"Ne vom opune intrarii unui investitor strategic in actionariatul OTE si modificarii cartei. Acesta este motivul pentru care vom opri activitatile timp de trei ore si vom incerca sa blocam adunarea actionarilor", a declarat liderul sindicatului OME-OTE, Panagiotis Koutras. Mediafax