ZF 24

Palm primeste o infuzie de capital de 100 mil. dolari

24.12.2008, 00:00 16

Pretul actiunilor companiei Palm, producatorul smartphone-urilor Treo, a crescut cu 22% pe bursa Nasdaq, dupa ce fondul de investitii Elevation Partners si-a marit participatia la companie in urma unei infuzii de capital de 100 mil. dolari (71,7 mil. euro), scrie Bloomberg.

Cotatia titlurilor companiei s-a apreciat cu 56 de cen]i, la 3,05 dolari (2,18 euro). Pretul actiunilor a scazut cu 52% de la inceputul acestui an.

Pretul de vanzare a fost de 3,25 dolari pe actiuni, cu 31% sub pretul de inchidere inregistrat vineri. Elevation, care a mai achizitionat anul trecut 25% din Palm, detine un pachet de 39%.

Fondul are, de asemenea, optiunea de a achizitiona inca sapte milioane de titluri pentru acelasi pret unitar de 3,25 dolari, ceea ce ar mari participatia la 41%.

Ed Colligan, directorul executiv al producatorului de telefoane si PDA-uri, a precizat ca fondurile vor fi folosite pentru lansarea de noi produse, precum si pentru atenuarea efectelor crizei financiare.

Palm, care a anuntat saptamana trecuta al saselea trimestru consecutiv cu pierderi, dezvolta un nou sistem de operare pentru terminalele sale, in incercarea de a concura cu Apple iPhone [i dispozitivele BlackBerry (produse de compania canadiana Research In Motion).

Analistii se asteapta ca Palm sa lanseze sistemul de operare Nova in cadrul editiei din ianuarie a Consumer Electronic Show Las Vegas.