Bănci și Asigurări

Activele Piraeus Bank după primul trimestru au crescut cu 8%

Autor: Vlad Popescu

29.05.2011, 13:54 336

Activele Piraeus Bank România au crescut cu 8% de la sfârşitulprimului trimestru al anului trecut până la finele lunii martie, la2,24 miliarde euro, iar banca a înregistrat un profit înainte detaxe de 6,6 milioane euro în primele trei luni.

Piraeus Bank România raporta, pentru primul trimestru al anuluitrecut, un profit brut de 10,3 milioane euro conform standardelorinternaţionale de raportare financiară IFRS.

Conform standardelor româneşti de contabilitate RAS, profitulînainte de taxe din primele trei luni ale acestui an a fost de 6,6milioane euro, "menţinându-se în linia bugetată", a declarat vineripentru Mediafax directorul general executiv al băncii, CătălinPârvu.

Depozitele atrase de bancă au crescut cu 11% în perioadaanalizată, de la 1,19 miliarde euro la 1,32 miliarde euro, iarraportul dintre credite şi depozite s-a îmbunătăţit, coborând la111,8%.

Sondul creditelor a coborât cu 6%, la 1,47 miliarde euro, dincauza unei cereri reduse din partea clienţior eligibili.

Indicele de solvabilitate al băncii a fost de 17,23% în perioadaanalizată, în timp ce nevoia de provizionare a fost acoperită şi arămas constantă în primul trimestru din 2011 comparativ cu aceeaşiperioadă a anului trecut, a adăugat Pârvu.

Potrivit unui raport al grupului elen Piraeus Bank, ratacreditelor neperformante ale băncii în România a crescut de la10,8% în ultimul trimestru al anului trecut la 12,6% în primeletrei luni din 2011. Costul riscului a scăzut la 2,7%, de la 3,7% înprimul trimestru al anului trecut.

Piraeus Bank deţine în România Piraeus Bank România, PiraeusLeasing, care activează în domeniul serviciilor financiare, PiraeusInsurance Reinsurance Broker România, companie specializată înactivităţile de intermediere şi brokeraj în asigurări şireasigurări, şi Piraeus Securities România.

Potrivit raportărilor Piraeus de la finele anului trecut,activele administrate de Piraeus Bank România se cifrau la 3,94miliarde euro, însă suma include şi activele gestionate pentru altesucursale ale grupului din străinătate.