Bănci și Asigurări

Piraeus lansează tranzacţii online pe aur, pentru cine vrea să speculeze

 Piraeus lansează tranzacţii online pe aur, pentru cine vrea să speculeze

Autor: Liviu Chiru

23.05.2011, 11:37 844

Piraeus Bank, filiala locală aunui grup financiar elen de top, a lansat o platformă electronicăprin care clienţii pot derula tranzacţii cu aur, având astfel accesla cotaţiile de pe pieţele internaţionale.

"Spre deosebire de tranzacţionareafizică a aurului, aceasta deţine avantajul accesului la o piaţălichidă, care răspunde rapid la orice informaţii cu impact asuprapieţelor internaţionale. Volatilitatea specifică aurului de contasigură clienţilor oportunităţi pentru a deschide poziţii şi de ale închide integral sau parţial, fără a fi necesare intervaleîndelungte de timp pentru marcarea profiturilor", spune AlinaPiciorea, ţefa departamentului de vânzări retail şi corporate dinTrezoreria Piraeus Bank.

În cazul tranzacţionării online,nu se mai face livrarea fizică a aurului, acesta fiind păstrat încustodie de contrapartidele Piraeus Bank - în general, bănci dinElveţia.

Platforma de tranzacţionareutilizată de Piraeus este dezvoltată de Reuters şi are ofuncţionare similară celor care permit tranzacţiile valutare,clientul văzând direct cotaţiile de pe piaţainterbancară.