Business Internaţional

Booking ar putea părăsi piaţa europeană din cauza noilor reglementări de la Bruxelles: „Cred că trebuie să le oferim clienţilor cele mai bune preţuri. Orice reglementare care ne împiedică să facem asta, consider că este stupidă”

Booking ar putea părăsi piaţa europeană din cauza...

Autor: Valeriu Dănilă

20.06.2024, 18:36 5860

Booking ar putea părăsi piaţa europeană din cauza unor noi reglementări „stupide” care pun platforma într-un „dezavantaj competitiv”, a explicat Glenn Fogel, CEO-ul Booking, pentru FT.

Acesta a criticat noile reguli europene din domeniul digital care permit companiilor hoteliere să practice preţuri mai mici pe propriile lor site-uri, decât pe Booking.

„Cred că trebuie să le oferim clienţilor cele mai bune preţuri. Orice reglementare care ne împiedică să facem asta, consider că este stupidă”, a explicat Fogel.

Întrebat dacă ia în considerare mutarea sediului companiei în afara UE, CEO-ul Booking a arătat: „Nu pot spune nu la ceva care este posibil”.

Booking a devenit prima companie europeană care să fie desemenată drept „online gatekeeper” conform DMA, noile reguli digitale aplicabile în spaţiul comunitar. Statutul de „gatekeeper” aduce noi restricţii pentru companie cum ar fi interzicerea promovării serviciilor proprii înaintea competitorilor direcţi.

„Ne-am născut în Europa. Trebuie să creem un mediu în care Europa să fie un lider în tehnologie”, a mai adăugat acesta.