Business Internaţional

Evoluţia incredibilă a unui copil dintr-un orăşel, crescut într-o casă unde nu avea nici măcar televizor. El a devenit un as al tehnologiei şi are o avere de peste 16 miliarde de dolari

Evoluţia incredibilă a unui copil dintr-un orăşel,...

Autor: Eduard Ivanovici

29.06.2024, 15:08 296

Entuziasmul pe care l-a afişat întotdeauna privind inovaţia şi tehnologia l-au ajutat pe Andy Bechtolsheim să lase o amprentă notabilă asupra industriei de IT, cimentându-şi o imagine de adevărat pionier, care a estimat corect potenţialul pe care îl avea, în 1998, o mică firmă numită Google. Cum a ajuns astăzi o avere netă în valoare de câteva miliarde de dolari?

Născut în urmă cu aproape 70 de ani într-un orăşel din Bavaria, în Germania de Vest,  Andreas „Andy” von Bechtolsheim a crescut alături de alţi trei fraţi într-o casă fără televizor şi vecini cu care s-ar fi putut juca. Pasiunea pentru electronică a venit astfel în mod natural, viitorul antreprenor proiectând la 16 ani un controller industrial pentru o companie locală, bazat pe un model realizat anterior de Intel.

Redevenţele generate de produs l-au ajutat să îşi susţină o bună parte din educaţie. În 1975, plictisit şi frustrat de Universitatea Tehnică din München, a decis să urmeze, în schimb, cursurile Universităţii Carnegie Mellon, de unde a obţinut un master în informatică. 

În 1977, Bechtolsheim s-a mutat, în cele din urmă, în Silicon Valley, unde a lucrat ca stagiar la Intel – companie cu care intrase în contact încă din adolescenţă. Ulterior, s-a înscris la Universitatea Stanford şi a devenit doctorand în inginerie electrică.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro